Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Mazda CX-60

De nieuwe Mazda CX-60 is een grote suv die geen bestaand model vervangt. De CX-60 heeft een lengte van 4 meter 75 en wielbasis van 2,87 meter. Standaard meet de bagageruimte 570 liter, maximaal uit te breiden tot 1.148 liter.

Mercedes AMG C63 S E Performance

De Mercedes-AMG C63 S E Performance is het sportieve topmodele van de C-klasse. Het is een plug-in hybride met viercilinder benzinemotor met een vermogen van 680 pk en koppel van 1.020 Nm. De turbocompressor heeft een kleine elektromotor tussen de uitlaat-turbine en het compressorwiel.

Renault R5 Turbo 3E

Vooruitlopend op de elektrische 5 komt Renault met een concept. Het is de R5 Turbo 3E met achterwielaandrijving. Hij is geinspireerd op de Renault 5 Turbo van begin jaren tachtig, die in tegenstelling tot de gewone 5 de aandrijving op de achterwielen had. De concept heeft twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 380 pk.

Renault Austral

De nieuwe Renault Austral verschijnt nog voor het einde van het jaar in de showroom. De prijzen starten bij 36.480 euro voor de Mild Hybrid Advanced 130 waarbij het cijfer voor het vermogen in pk s staat. Er is ook een Hybrid 200 voor prijzen vanaf 42.980 euro. In alle gevallen heeft de Austral een nieuwe 1.2 liter driecilinder benzinemotor met turbo.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik