Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Ford Explorer

De nieuwe Ford Explorer heeft behalve zijn naam weinig met zijn Amerikaanse voorgangers te maken. Het is nog wel een grote suv, maar hij is nu geheel elektrisch. En hij is niet bestemd voor de Amerikaanse markt en staat op het MEB-platform van Volkswagen. De auto is de eerst elektrische auto met het Ford-logo. De Ford Mustang Mach-E draagt alleen het van de andere Mustangs bekende logo met het galopperende paard. De Explorer wordt leverbaar met een of twee motoren, de eerste met aandrijving achter.

Aiways U6

De Aiways U6 is een groot formaat suv met een schuin aflopende daklijn. Voor prijzen vanaf 48.950 euro staat de 4,81 meter lange U6 met zijn wielbasis van 2,8 meter voor de deur. De elektrische auto heeft een 63-kWh accupakket en een vermogen van 218 pk en koppel van 315. Standaard zijn onder meer een glazen panoramadak. 20-inch lichtmetalen velgen en een 360-graden-camera. In het interieur vind je lederen bekleding en een uitgebreid audiosysteem met tien luidsprekers.

Audi A4

Met de komst van elektrische auto s pasten autofabrikanten hun naamgeving aan. Stellaris merken als Opel en Citroen zetten een e voor bestaande modelnamen. Een aantal merken koos voor nieuwe letter- en cijfercombinaties, zoals i3 bij BMW en EQS bij Mercedes-Benz. Audi gebruikte in eerste instantie de toevoeging e-tron. In de toekomst zullen benamingen met even cijfers zoals het bestaande A4 worden gebruikt voor volledig elektrische modellen. De oneven cijfers voor modellen die nog een verbrandingsmotor hebben.

Volkswagen Arteon

Volkswagen wil minder afhankelijk worden van toeleveranciers. Daartoe gaat het autoconcern investeren in mijnen, waarmee ook de kosten van materialen van accu s verlaagd worden. Het is de bedoeling in de helft van de behoefte van de eigen merken te voorzien. Dat zijn in eerste instantie de reguliere merken zoals Volkswagen, Audi en Skoda. Aangezien alle merken op termijn over moeten gaan op elektrische aandrijving geldt het ook voor haar exotische merken Bentley, Bugatti en Lamborghini. Maar er zijn ook plannen voor verkoop aan derden. Daaronder de Amerikaanse fabrikant Ford die grote uitbreidingsplannen heeft voor de productie van elektrische auto s in Europa.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik