Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

NIO EL6 5 deurs SUV

De Chinese fabrikant Nio presenteert de elektrische suv EL6. De Chinese fabrikant Nio presenteert de elektrische suv EL6. Het is een model onder de EL7, maar niet veel wat hem de niet geringe lende van 4,85 meter oplevert. Bij introductie is de EL6 standaard voorzien vban twee elektromotoren en daarmee vierwielaandrijving. Het vermogen voor bedraagt 204 pk en achter 286 pk en het gezamenlijk koppel 700 Nm.

Audi Q4 sportback e-tron 5 deurs SUV

Audi voert onderhuidse wijzigingen door bij de Q4 e-Tron. Audi voert onderhuidse wijzigingen door bij de Q4 e-Tron. Er is een nieuwe versie met achterwielaandrijving met toevoeging 45 en een nieuwe elektromotor met een vermogen van 286 pk. De vierwielaangedreven quattro-versies krijgen een hoger snel laadvermogen. Het gaat om de 45 en 55 quattro, waarbij de laatste een verhoogd vermogen van 340 pk heeft.

Kia EV9 5 deurs SUV

De Kia EV9 is verkozen tot Luxury Car of the Year 2024. De Kia EV9 is verkozen tot Luxury Car of the Year 2024. Deze is onderdeel van de Duitse verkiezing die naast Luxury ook de categorieen Compact, Premium, New Energy en Performance kent. In die van de Kia zaten acht andere modellen. De Kia won onder meer door haar ruime en comfortabele interieur, vooruitstrevende technologie en zijn stijlvolle uiterlijk.

BMW 2002 turbo

Deze maand een halve eeuw geleden stond de BMW 2002 turbo op de IAA in Frankfurt. Deze maand een halve eeuw geleden stond de BMW 2002 turbo op de IAA in Frankfurt. Het was de eerste in serie geproduceerde auto met turbomotor en de top van het voorganger model van de 3-serie. Het model was al sinds 1966 op de markt, in eerste instantie als 1600-2. Later werd dat 1602 en de snellere uitvoeringen 1802 en 2002. De laatste was er met vermogens van 100, 120 (en 130 pk. De Turbo had 170 pk en om voorliggers op de autobahn voor zijn komst te waarschuwen stond de typeaanduiding op de voorspoiler in spiegelschrift.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik