Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Hyundai KONA

De autoverkopen in Europa lopen in september bijna een kwart achter op die van vorig jaar. Belangrijke reden naast de coronacrisis zijn de aanhoudende chiptekorten. Voor het gehele jaar is er nog wel 6,6 procent voorsprong ten opzichte van 2020. In september boekte het Hyundai-concern inclusief het merk Kia wel een stijging, en wel met ruim 13 procent.

Hyundai N Line Night Edition

De Hyundai Sonata kennen wij als i40 en alleen als stationcar. In de VS is de sedan er ook als N Line Night Edition. Het is een opvallende verschijning door de kleur Phantom Black. Er is ook de mogelijkheid de auto met matzwarte 19-inch velgen en een carbon-fiber achterspoiler uit te rusten. De 2.5-liter turbo-viercilinder benzinemotor heeft een vermogen van 290 pk.

Porsche Taycan

Porsche boekt een omzetstijging van dertien procent ten opzichte van vorig jaar. Het gaat om de eerste drie kwartalen van dit jaar. Dat ondanks de coronacrisis en het tekort aan elektronische chips. Verreweg de meest verkochte modellen zijn de suv s Cayenne en Macan met ieder ruim 60.000 exemplaren. Op de derde plek staat de elektrische Taycan met bijna 29 duizend stuks, overigens op de voet gevolgd door de 911.

Fiat Panda

De tweejaarlijkse Brussels Motor Show gaat door in januari 2022. Maar voor het eerst ontkomt het ook niet aan de afzeggingen die de andere grote autoshows al langer teisteren. Na de meeste merken van het Volkswagen-concern, Tesla en Volvo geven nu ook Jaguar en Land Rover te kennen niet aanwezig te zullen zijn. De vele merken van de Stellantis-groep zijn er wel, daar onder Fiat en Peugeot.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik