Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Mitsubishi L200

Mitsubishi presenteert een nieuwe oplage van haar pick-up L200. Dat is vooral te zien aan het front met veelvuldig gebruik van chroom. Het belangrijkste nieuws is het vierwielaandrijvingssysteem, dat ingesteld kan worden al naar gelang de ondergrond.

Citroen C5 Aircross

De opvolger van de Citroen C5 is een suv met de naam C5 Aircross. Daarmee is er voor het eerst in ruim een halve eeuw geen gewone stationcar in het Citroen-programma. Veelzijdig is de C5 Aircross zeker met een bagageruimte van tot 720 liter. De drie zetels achter kunnen apart verschoven en neergeklapt worden.

Kia Sportage

Kia presenteert een aantal wijzigingen bij haar suv Sportage. De veranderingen zijn nauwelijks te zien, maar de kenner herkent het aan vernieuwde bumpers en lichtunits. In het interieur vind je een veranderd stuurwiel en instrumentarium. De prijzen starten bij 33.395 euro.

Opel Ampera-e

Opel stelt meer exemplaren van haar elektrische Ampera-e beschikbaar. Daarmee zijn de lange levertijden gehalveerd tot toch nog ongeveer een half jaar. De vraag zal waarschijnlijk stijgen, want met de vanafprijs 46.699 euro blijft hij vallen in het bijtellingstarief van 4 procent.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik