Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

BMW X4 M

Net als bij zustermodel X3 introduceert BMW een M versie van de coupe-versie X4. De X4 M heeft dezelfde techniek. Naast de standaard TwinPower motor met 480 pk is er de optie om deze te verhogen naar 510 pk met het Competition Pack. De M is herkenbaar aan specifieke bumpers, side skirts en 21 inch velgen.

Mitsubishi ASX

De ingrijpend gefacelfite Mitsubishi ASX heeft ook een aantal onderhuidse wijzigingen. Hij krijgt een twee liter benzinemotor. Standaard is hij gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, maar tegen meerprijs met zestraps automaat leverbaar is. Ook optioneel is vierwielaandrijving.

Opel Corsa

In 1982 lanceerde Opel met de Corsa een auto in een voor haar nieuw segment. Dat was een aantal jaren nadat Ford en Volkswagen hun eerste Fiesta en Polo introduceerden. Terwijl Fiat en Renault begin jaren zeventig al met de eerste hatchbacks met voorwielaandrijving actief waren. Nu staat de zesde generatie van de Corsa op het punt van introductie en Opel geeft al een foto van een koplamp met IntelliLUX LED Matrix-techniek vrij.

Land Rover Range Rover Sport HST

Land Rover presenteert een nieuwe motor in de Range Rover Sport HST. Het is een drie liter zescilinder benzinemotor met mild hybrid-techniek met onder meer een elektrische compressor. Hij heeft een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 6,2 seconden. Dat dankt hij aan het vermogen van 400 pk en koppel van 550 Nm.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik