Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Renault Megane RS Trophy

Renault presenteert naast de gewone Megane R.S. de nog snellere versie Trophy. De 1,8 liter benzinemotor met turbo heeft een iets hoger vermogen van 300 pk en koppel van 420 Nm. De acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt 5,7 seconden en de topsnelheid is 260 kilometer.

Audi TT

Audi wijzigt de TT, wat is te zien aan de vernieuwde grille. Ook zijn er motorische veranderingen, waarmee de TT alleen met de twee liter TFSI benzinemotor leverbaar blijft. Deze is er in drie vermogensvarianten, met als topmodel de TTS met 306 pk.

Hyundai Santa Fe

Hyundai presenteert een nieuwe generatie van de Santa Fe. Het is in Nederland de grootste suv in het programma en het vierde model sinds de introductie in 2000. De Santa Fe is voorzien van aantal noviteiten, waaronder Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist. Dat waarschuwt als voertuigen van opzij naderen en remt indien nodig automatisch.

SsangYong Rodius

SsangYong presenteert de grote ruimteauto Rodius met een facelift. Groot is nog een understatement, want het is een immens voertuig met een lengte van 5 meter 15. Hij heeft tot elf zitplaatsen. In het interieur is een ander stuurwiel en een veranderd infotainment systeem.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik