Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Bentley Flying Spur

Bentley presenteert de derde generatie van de Flying Spur. Het is zoals zijn voorgangers de vierdeurs versie van de tweedeurs Continental GT. Het nieuwe model blijft herkenbaar, maar is wel totaal nieuw. Bijzonder is dat de vering en demping volledig elektronisch worden aangestuurd en de driekamer luchtvering zorgt voor een comfortabeler en dynamischer rijgedrag.

Mazda 3

De Mazda 3 is nu leverbaar met twee liter Skyactiv-X benzinemotor met mild-hybrid-techniek. Bijzonder is dat de motor is voorzien van inspuittechniek van een dieselmotor. Daarmee heeft hij een gunstig brandstofverbruik van 1 op 23,2. De motor heeft een vermogen van 180 pk en koppel van 224 Nm.

Toyota Land Cruiser Challenger

De Toyota Land Cruiser is nu ook leverbaar als Challenger in verscheidene versies. De terreinauto is er met drie en vijf deuren en ook als zevenzitter. De Challenger komt tussen de Comfort en Professional en heeft standaard onder meer elektrisch inklapbare en verwarmbare buitenspiegels, climate control en lederen stuurwiel. Tijdelijk standaard is de normaal optionele lederen bekleding.

Alpine A110 S

De nieuwe Alpine A110 S heeft een hoger vermogen dan de eerste modellen. De 1.8 viercilinder benzinemotor in de S heeft een vermogen van 292 pk en de topsnelheid bedraagt 260 km/h. Onderhuidse wijzigingen zijn 50 procent stijvere schroefveren dubbel zo stijve holle stabilisatorstangen.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik