Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Nissan Qashqai

Nissan presenteert de Qashqai met een nieuwe 1,3 liter benzinemotor. Hij is verkrijgbaar met vermogens van 140 en 160 pk met een koppel van 240 respectievelijk 260 Nm. Standaard is een handgeschakelde zesversnellingsbak met bij de tweede versie als optie een nieuwe DCT-zeventrapsautomaat met dubbele koppeling.

Mazda 3

Mazda staat op het punt om haar vierde oplage van de 3 te introduceren. Het is een model in een lange traditie compacte middenklassers van het Japanse merk. Zoals bij veel modellen is in de loop der jaren een opmerkelijke groei te zien. De verre voorganger had een lengte van 3 meter 70 en de huidige 3 meet als sedan ruim 4 meter 50.

Smart EQ Fortwo

Het is nog niet voorgekomen dat een automerk eindigt met verbrandingsmotoren. Smart schakelt over naar louter elektrische modellen. Deze gaan in de toekomst door het leven als EQ Fortwo en EQ Forfour. De elektromotor heeft in alle gevallen een vermogen van 60 kW.

BMW X7

BMW presenteert de grootste suv in haar programma met de grootste nieren ooit. Het is ook een van de langste BMW s in de geschiedenis met een lengte van 5,15 meter. Standaard is hij voorzien van drie zitrijen met volwaardige elektrisch verstelbaar zittingen met lederen bekleding.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik