Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Opel Movano

De Movano is de grootste bedrijfsauto van Opel en deze krijgt een facelift. Dat is te zien aan de grille en led-dagrijverlichting. Daarnaast is de standaarduitrusting uitgebreid met onder meer dodehoekdetectie en rijbaanassistent. Het multimediasysteem heeft nieuwe functies, waaronder Apple CarPlay.

Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo TGI is een aardgasmodel dat vernieuwd is en de prijzen zijn bekend. De TGI heeft een eenliter benzinemotor en is leverbaar vanaf 18.181 euro. Vergeleken met het vorige model heeft hij een extra aardgastank.

Tesla Model 3

Tesla heeft als doel een jaarproductie van een half miljoen auto s. Voor de productie van de benodigde lithium-ionaccu s heeft Tesla zijn Gigafactory gebouwd in Nevada. Momenteel worden daar de elektromotoren en batterijen voor de Model 3 gebouwd en producten voor energieopslag zoals de Powerwall. De Gigafactory is nog niet af, maar het is de bedoeling dat het het grootste gebouw ter wereld wordt dat geheel op duurzame energiebronnen draait.

Nissan Juke

De winst van Nissan bedraagt in 2018 omgerekend 2,6 miljard euro. Dat lijkt mooier dan het is, want het is een halvering vergeleken met een jaar eerder. Het is ook het laagst van de afgelopen tien jaar sinds de financiele crisis. Nissan gaat 4.800 banen schrappen.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik