Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Kia Optima Plug-in Hybrid

De grootste stationcar van Kia wordt ook geleverd als Plug-in Hybrid. Hij profiteert van de uiterlijke vernieuwingen van deze Optima. Hij is voorzien van een twee liter benzinemotor en elektromotor met een systeemvermogen van 205 pk. Standaard zijn onder meer led-koplampen, panoramadak en elektrisch bedienbare achterklep.

Fiat Talento Business Pro

De Fiat Talento is de middelgrote bestelauto die de Ducato opvolgt. Een nieuwe uitvoering is de rijk uitgeruste Business Pro. Hij is gebaseerd op de versie met dubbele cabine en heeft onder meer cruise control en elektrisch verstelbare ramen en spiegels. De motor is de 1.6 EcoJet-dieselmotor met 125 pk.

Ford C-MAX

Het Amerikaanse Ford gaat zijn Europese onderdelen saneren. Dat zal consequenties hebben voor de productielocaties. In een ver verleden werden Ford geproduceerd in Nederland, Belgie, Frankrijk en het VK, waarbij in de laatste twee ook eigen modellen. De huidige locaties zijn onder meer in Duitsland en Spanje. Zeker al is dat de fabriek in het Duitse Saarlouis gaat sluiten.

Toyota Supra

De Supra is oorspronkelijk het meest sportieve coupe-model van Toyota. Na jarenlange afwezigheid is er nu weer een nieuwe versie. Hij is samen met BMW ontwikkeld. De Supra heeft een drie liter zescilinder benzinemotor met turbo en een vermogen van 340 pk en koppel van 500 Nm.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik