Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Audi A6

Audi presenteert een nieuwe dieselmotor in de A6 Limousine en Avant. Het gaat om de 40 TDI-uitvoering met een tweeliter dieselmotor met een vermogen van 204 pk. Hij is gekoppeld aan een zeventraps S Tronic-automaat. Daarmee bereikt de Limousine een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 8,1 seconden.

BMW 3-serie

BMW geeft foto s vrij van de een nog gecamoufleerde nieuwe 3-serie. De foto is gemaakt op de Nurburgring waar BMW de auto onderwerpt aan tests om het onderstel en besturing. Met gecamoufleerde modellen is ook in Nederland gereden, er is een 3-serie op de Amsterdamse grachten gespot.

Ford Kuga

Ford roept in Duitsland en in Nederland een aantal van haar modellen terug. Het betreft de Focus, Mondeo, C-Max, S-Max, Galaxy en Kuga. De koppeling kan gaan slippen, waardoor snelheid en prestaties kunnen worden beinvloed. In extreme gevallen kunnen delen van de koppeling los komen.

Opel Combo Tour

De Opel Combo Tour is de personenuitvoering van de kleine bestelauto. De prijzen starten bij 28.327 euro. De Tour is leverbaar in twee lengtevarianten en met vijf of zeven zitplaatsen. Er is keuze uit een 1.2 turbobenzinemotor met 110 pk en een 1.5 dieselmotor met 75, 102 of 131 pk.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik